Генералният секретар на ООН Антониу Гутириш каза днес, че нараства

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутириш каза днес, че нараства
Коментари Харесай

Нараства международната подкрепа за призив към Израел да спре огъня в Газа

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутириш сподели през днешния ден, че нараства интернационалната поддръжка за заявление към Израел, че е належащо да бъде преустановен огънят в линията Газа и че навлизане в град Рафах ще провокира филантропично злополучие, съобщи Ройтерс. Това Гутериш съобщи по време на визитата си в Йордания.

" Виждаме по какъв начин в интернационалната общественост се оформя все по-широк консенсус за това да бъде декларирано на Израел, че е нужно преустановяване на огъня, а по този начин също - (за това) чух Съединени американски щати, чух отзиви и от Европейския съюз, няма потребност да загатвам, несъмнено, мюсюлманския свят - да бъде казано ясно на Израел, че каквато и да е сухопътна инвазия в Рафах може да значи филантропично злополучие ", съобщи Гутериш на конференция, написа Българска телеграфна агенция.

Намиращият се на границата с Египет Рафах е претъпкан, като над един милион палестинци откриха леговище там, бягайки от военните дейности в линията, а в това време Израел е решен да нахлуе в града, който счита за " последния бастион " на радикалното палестинско придвижване " Хамас ".

Изненадващото кърваво нахлуване на бойци на радикалното придвижване на израелска територия на 7 октомври предходната година докара до масирано нахлуване на израелските сили към линията Газа, напомня Ройтерс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР