Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че един от

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че един от
Коментари Харесай

Антониу Гутериш: Атаките срещу мултилатерализма са водещ повод за безпокойство

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че един от водещите му мотиви за безпокойствие са офанзивите против многостранния метод, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Мултилатерализмът е подложен на офанзиви от доста разнообразни направления точно когато ни е най-нужен ", сподели Гутериш на конференция за целите си за сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации идната седмица.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подлагал на критика Организация на обединените нации и НАТО, а в речта си в Организация на обединените нации предходната година посочи правилото " Америка преди всичко " във външната си политика. На въпрос дали Тръмп е опасност за мултилатерализма Гутериш отговори: " Не желая да персонализирам нещата. Мисля, че сме изправени пред обстановка, в която в разнообразни области и по разнообразни аргументи е подкопано доверието на хората в техните политически управления, доверието на страните една към друга, доверието на доста хора в интернационалните организации ".

Преговорите сред двете Кореи няма да са сполучливи, в случай че не са придружени от триумф в договарянията сред Съединени американски щати и Северна Корея за денуклеаризиране на Корейския полуостров, съобщи Гутериш, представен от Асошиейтед прес. Резултатите от срещата на върха сред президента на Южна Корея Мун Дже-ин и водача на КНДР Ким Чен-ун тази седмица " са позитивни ", само че е значимо да има прогрес и сред Вашингтон и Пхенян, сподели той.

Гутериш означи, че държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо е подготвен да възобнови договарянията със Северна Корея, и съобщи, че е впечатлен от смелостта и решителността на Тръмп и Ким.

" Надявам се това да докара до претенции от всички ни резултат - проверимата денуклеаризация на Корейския полуостров в подтекст на районен мир и непоклатимост ", съобщи той.
    
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР