Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш ще се срещне в

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш ще се срещне в
Коментари Харесай

Шефът на ООН отива в Украйна, среща се със Зеленски и Ердоган в Лвов

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш ще се срещне в четвъртък в Украйна с украинския президент Володимир Зеленски и турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Франс прес, цитирайки представителя на международната организация Стефан Дюжарик.

Тристранната среща ще се състои в град Лвов, Западна Украйна, по покана на Зеленски. В петък Гутериш ще посети Одеса.

На връщане към Ню Йорк генералният секретар на Организация на обединените нации ще направи аудиенция и в Турция - в събота ще посети взаимния координационен център в Истанбул за мониторинг на износа на зърно през Черно море.

Срещата в Лвов ще разреши да се разиска реализацията на подписаното през юли в Истанбул интернационално съглашение, разрешило износа на зърно от Украйна, в което Турция е основно звено, добави представителят на Организация на обединените нации. " Ще бъдат повдигнати редица въпроси... като нуждата от политическо споразумяване на спора. Нямам никакво подозрение, че ще бъдат наранени и въпросът за Запорожката АЕЦ и други въпроси ", сподели Дюжарик и добави, че е планувана и двустранна среща сред Зеленски и Гутериш.

Одеса е едно от пристанищата, включени в съглашението за експорт на украинско зърно и други хранителни артикули през Черно море.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР