Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш ще се срещне утре

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш ще се срещне утре
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН заминава за Украйна

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш ще се срещне на следващия ден в Украйна с президента Володимир Зеленски и турския му сътрудник Реджеп Ердоган, съобщи Ройтерс.

Гутериш акцентира, че на идната тристранна среща в град Лвов, Западна Украйна, ще бъдат повдигнати редица въпроси като нуждата от политическо споразумяване на спора и въпросът за Запорожката АЕЦ, за обстрела на която Киев и Москва се упрекват взаимно.
Ръководство на Запорожка област, което е назначено от Русия, още веднъж прикани Организация на обединените нации да осъди офанзивите от украинска страна.
В петък Гутериш ще бъде в Одеса, а след това ще посети координационния център в Истанбул за мониторинг на износа на зърно през Черно море. Той стана вероятен след подписаното през юли интернационално съглашение с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция.

В същото време управляващите в Киев оповестиха за съветски ракетни офанзиви в Одеска област и Харков, както и за масирано съветско нахлуване в Донбас, а съветската страна - за нов украински обстрел на Запорожката атомна централа.

Руското управление на Запорожка област прикани Организация на обединените нации да осъди обстрела на централата от украинска страна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР