Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова световните бизнес лидери

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова световните бизнес лидери
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН призова за незабавни действия срещу неравенството

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани международните бизнес водачи да поддържат разрастващите се страни в техните потребности от ваксини против COVID-19, да оказват помощ в битката с климатичните промени и да реформират световната финансова система.

Без незабавни дейности неравенството и бедността ще се задълбочат и ще доведат до нови обществени безредици и принуждение, уточни Гутериш, който на 1-и януари стартира нов петгодишен мандат отпред на Световната организация.

Пред Световния стопански конгрес в Давос, който се организира в онлайн формат, той предизвести против едностранно възобновяване от пандемията, което ще сложи в извънредно неизгодно състояние страните с ниски доходи.

" Последните две години разкриха елементарна, само че брутална истина. Ако изоставим някого зад нас на опашката, най-после изоставяме всички. Ако не имунизираме всеки човек, разрешаваме появяването на нови разновидности на ковид, които се популяризират през границите и водят до пагубно прекъсване на ежедневния живот и стопанските системи ", съобщи Гутериш.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР