Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова с всички сили

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова с всички сили
Коментари Харесай

Шефът на ООН: Covid-19 продължава да отприщва цунами от омраза и ксенофобия

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани с " всички сили " да се спре " цунамито от ненавист и ксенофобия ", провокирано от пандемията от ковид, осведоми Агенция Франс Прес.

Гутериш обаче не уточни съответни страни.

" Пандемията продължава да отприщва цунами от ненавист и ксенофобия ", предизвести той и прикани да престане търсенето на изкупителни жертви.

По думите му ксенофобските настроения са се нараснали онлайн и по улиците. Разпространяват се антисемитски тайни теории и се случват антимюсюлмански набези, свързани с ковид.

Според Гутериш мигрантите и бежанците са " хулени като източник на вируса и им се отхвърля достъп до здравна помощ ". Той предизвести, че се популяризират " долни мемета ", че по-възрастните хора могат да бъдат пожертвани. Журналистите, разобличителите на информация, здравните експерти, филантропичните служащи и бранителите на човешки права са атакувани просто поради работата им, продължи Гутериш.

Шефът на Организация на обединените нации изиска с " всички сили да се приключи езикът на омразата в света " и прикани просветителните институции да образоват младежите на " цифрова просветеност ".

Гутериш настоя медиите и особено обществените медии да създадат повече за премахването на расистко и друго нездравословно наличие. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР