Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова международната общност да

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова международната общност да
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН призова за диалог с талибаните

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани интернационалната общественост да поддържа разговор с талибаните в Афганистан, където би трябвало да бъде избегнат "икономически спад ", който би могъл да докара до "смъртта на милиони " хора, съобщи Франс прес.

"С талибаните би трябвало да се поддържа разговор, в който директно да обявим своите правила, разговор с възприятие на взаимност с афганистанския народ ", Гутериш той в изявление за организацията. "Наш дълг е да проявим взаимност с един народ, който страда извънредно там, където милиони и милиони може да умрат от апетит ", посочи той.
"В диалозите, които сме имали досега, бе проявена най-малкото някаква схватливост, с цел да беседваме ", означи генералният секретар на Организация на обединените нации, който не изключва опцията някой ден да посети Афганистан при съществуването на нужните условия.

Гутериш даде да се разбере, че Организация на обединените нации желае да види в тази страна "инклузивно държавно управление ", където да са показани всички детайли от афганистанското общество. "Това първо авансово държавно управление ", показано тези дни, обаче "не оставя сходно усещане ", изрази страдание той.

Гутериш е смутен, че образецът на Афганистан може да въодушеви въоръжените джихадисти в Сахел, и настоя да бъдат засилени "механизмите за сигурност " в този район южно от пустинята Сахара.

Редица страни считат да понижат военните си контингенти в Сахел и "затова повеждам борба, с цел да има африкански сили за битка с тероризма, с мандат според Седма глава (от Устава на Организация на обединените нации, предусещащ приложимост на мощ, бел. АФП) от Съвета за сигурност и с отпуснати средства, които да подсигуряват отговор на равнището на опасността ", сподели генералният секретар на Организация на обединените нации.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР