Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш пристигна днес в Лвов,

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш пристигна днес в Лвов,
Коментари Харесай

Антониу Гутериш пристигна в Лвов, утре се среща със Зеленски и Ердоган -

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш дойде през днешния ден в Лвов, Западна Украйна, където на следващия ден ще се състои тристранна среща сред него, украинския президент Володимир Зеленски и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, заяви Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

След утрешната тристранна среща шефът на международната организация ще замине за Одеса, където ще посети пристанището - едно от трите, употребявани за експорт на украинско зърно.

Преди да се завърне в Ню Йорк, в почивните дни Гутериш ще бъде в Истанбул, където ще посети координационния център, основан за износа на зърно през Черно море. 

В края на юли  Русия и Украйна подписаха съглашение с посредничеството на Организация на обединените нации в Истанбул. То цели да облекчи продоволствената рецесия и да понижи световните цени на зърното, които набъбнаха след съветската инвазия. В съглашението бе контрактувано отварянето на три украински пристанища – Одеса, Черноморск и Южни, за зърното, което не може да бъде изнесено.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР