Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди за опасност хуманитарна

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди за опасност хуманитарна
Коментари Харесай

Антониу Гутериш: Нападение на израелските сили в Рафах ще влоши хуманитарния кошмар

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести за заплаха филантропична злополука и последствия за целия район, в случай че израелските военни продължат с офанзивата си в Рафах в южната част на Ивицата Газа, съобщи ДПА.

" Половината от популацията на Газа в този момент е натъпкано в Рафах, без да има къде да отиде. Съобщенията, че израелските военни имат намерение да съсредоточат идващите си дейности върху Рафах, са тревожни ", написа Гутериш в " Екс ".

" Подобно деяние ще утежни експоненциално това, което към този момент е филантропичен призрачен сън с неописуеми районни последствия ", акцентира генералният секретар.

Наскоро израелското държавно управление разгласи атака против Рафах, намиращ се на границата с Египет. Преди войната в града живееха към 200 000 души, а в този момент там са струпани повече от един милион палестинци, избягали от боевете от други елементи на линията Газа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Египет се притеснява, че огромната военна интервенция в Рафах може да докара до приток на обезверени палестинци към египетския Синайски полуостров.

Според отчет на вестник " Таймс ъф Израел " въоръжените сили към този момент са нанесли въздушни удари по Рафах през вчерашния ден. Танкове са обстрелвали и източната част на града.

Правителството на Съединени американски щати също предизвести, че не би трябвало да се организира масирана атака.

" Смятаме, че една военна интервенция в този миг би била злополука за тези хора ", съобщи шефът по връзките на Съвета за национална сигурност Джон Кърби. " Ние не бихме подкрепили това. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР