Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди, че има опасност

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предупреди, че има опасност
Коментари Харесай

Гутериш предупреди за риска от тотална военна ескалация в Сирия

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести, че има заплаха от " тотална военна ескалация " в Сирия и прикани членовете на Съвета за сигурност " да работят по виновен метод в тези рискови условия ", съобщи Франс прес.

" Все по-изостреното напрежение и неспособността да се откри компромис за основаване на механизъм за следствие заплашват да доведат до цялостна военна ескалация ", сподели той на среща на Съвета за сигурност, свикана по искане на Русия.

Той изрази поддръжка за задачата на ОЗХО за следствие на сведенията за потребление на химическо оръжие в Сирия и заяви, че първата група от специалисти към този момент е в Сирия, съобщи ТАСС.

" Студената война се завърна с гръм и тропот, само че има една разлика " - механизмите, които контролираха риска от ескалация в предишното към този момент ги няма, сподели генералният секретар, представен от Асошиейтед прес.

Руският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя упрекна Съединени американски щати, Франция и Англия, че ги интересува единствено това да падне сирийското държавно управление и в по-широк смисъл да сдържат Русия, съобщи Ройтерс.

" Продължаваме да следим рискови военни мерки за противозаконна приложимост на мощ против суверенна страна. Това би било нарушение на интернационалното право ", сподели той.

Американската посланичка в Организация на обединените нации Ники Хейли сподели, че съгласно Вашингтон силите на сирийския президент Башар Асад са употребявали минимум 50 пъти химически оръжие през седемте години спор.

Тя добави, че американският президент Доналд Тръмп още не е взел решение дали да предприеме военни дейности в Сирия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР