Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш посети днес пострадали от

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш посети днес пострадали от
Коментари Харесай

Гутериш посети наводнени райони в Пакистан

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш посети през днешния ден потърпевши от тежки наводнения региони в пакистанските провинции Синд и Белуджистан, ден откакто съобщи, че светът има дълг да даде забележителна помощ на бедната страна, съобщи Асошиейтед прес.

Гутериш дойде през вчерашния ден на двудневно посещаване в Пакистан, откакто страната беше опустошена от поройни дъждове и наводнения. Най-малко 1396 души починаха, 12 728 бяха ранени, а милиони останаха без дом вследствие на бедствието, което също по този начин унищожи пътна и информационна инфраструктура.

Генералният секретар обиколи наранени от наводненията места в Синд и Белуджистан. В двете провинции водите потопиха огромни площи с памук и захарна тръстика, бананови овощни градини и зеленчукови насаждения. Стотици кирпичени къщи бяха унищожени, а останалите без дом хора трябваше да се подслоняват в палатки около разрушените пътища.

“Днес Пакистан се нуждае от забележителна финансова поддръжка, с цел да се оправи с тази рецесия ”, сподели Гутериш. Според него “това не е въпрос на благотворителност, това е въпрос на правдивост ”.

Той беседва с основния министър на Синд Мурад Али Шах за понесените от провинцията вреди. При визитата генералният секретар беше придружаван от пакистанския министър-председател Шахбаз Шариф и някои министри.

Гутериш изрази своята съпричастност с пакистанския народ и сподели, че Организация на обединените нации ще употребява лимитираните си запаси, с цел да помогне и да упорства “тези, които имат опциите да поддържат Пакистан, да го създадат незабавно и то в огромен мащаб ”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР