Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди категорично скорошната израелска

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди категорично скорошната израелска
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН осъди израелската операция в Дженин

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди изрично скорошната израелска военна интервенция на Западния бряг, заяви ДПА. В сряда израелската войска завърши най-голямата си интервенция на Западния бряг от 20 години. След въздушните удари хиляди бойци влязоха в града, с цел да разрушат „ терористичната инфраструктура “ в него.

„ Израелските въздушни удари и наземни интервенции в претъпкан бежански лагер бяха най-тежкото принуждение на Западния бряг от доста години със обилни последици за цивилните “, съобщи Гутериш в изказване във връзка дейностите против палестинския град Дженин и близкия бежански лагер.

Повече от 100 души бяха ранени, а хиляди бяха принудени да бягат, добави Гутериш.

„ Отново приканвам Израел да се придържа към уговорките си по интернационалното право. Използването на въздушни удари е несъвместимо с провеждането на интервенции за използване на закона “, споделя генералният секретар на Организация на обединените нации.

„ Разбирам законните опасения на Израел за сигурността му. Но ескалацията не е отговорът “, се споделя още в изказването на Гутериш.

В сряда израелската войска завърши най-голямата си интервенция на Западния бряг от 20 години. След въздушните удари хиляди бойци влязоха в града, с цел да разрушат „ терористичната инфраструктура “ в него.

Те влязоха в яростни престрелки с въоръжени палестинци. Най-малко 12 палестинци и един израелски боец бяха убити по време на интервенцията. Според израелската войска всички убити палестинци са били бойци, а Дженин е средище на палестински милиции.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР