Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обяви, че има разследваща

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обяви, че има разследваща
Коментари Харесай

Антониу Гутериш: Ще има мисия, разследваща взривовете в Еленовка

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш разгласи, че има проверяваща задача, с цел да се откри истината за детонациите предходната седмица в пандиза в Еленовка, в зона под контрола на проруските сепаратисти в Източна Украйна, предадоха международните организации. Така той отвърна на настояванията на Киев и Москва в тази тенденция.

" Реших да слага началото на проверяваща задача, откакто получих настояванията на Руската Федерация и на Украйна ", съобщи Гутериш на конференция. Той напомни, че самият той няма властта да прави следствия за хипотетични престъпни действия.

" Условията на тази проверяваща задача са в развой да разработка ", съобщи Гутериш и изрази вяра, че ще бъде реализирано единодушие с Русия и Украйна по тях.

" Надяваме се да ни бъдат предоставени всички удобства за достъп от страна на двете страни и да получим нужните данни, с цел да установим истината за случилото се ", добави той и сподели, че е развой на търсене на подобаващите самостоятелни и способени хора, които да бъдат включени в тази задача.

Миналата седмица гърмежи в пандиза в Еленовка, в който бяха арестувани украински военни, хванати в Мариупол, лишиха живата на десетки хора, съгласно съветската войска. Москва упреква Киев, че е бомбардирала този затворнически лагер, нещо, което отхвърлят украинските управляващи, които настояват, че пандизчиите са били избити от съветските сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР