Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза, че експерти на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза, че експерти на
Коментари Харесай

Експерти на ООН разследват нападенията в Саудитска Арабия

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели, че специалисти на международната организация за отпътували за Саудитска Арабия, с цел да проверяват нападенията против петролни уреди, съобщи Асошиейтед прес.

Експертите са изпратени според резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с която беше утвърдено нуклеарното съглашение от 2015 година сред Иран и международните сили. Тя изисква генералният секретар да рапортува на всеки шест месеца за осъществяването на договорката, включваща ограничавания върху обвързваните с оръжия прехвърляния към и от Иран.

Заместник-говорителят на Организация на обединените нации Фархан Хак сподели, че специалистите, изпратени за Саудитска Арабия, спомагат за тези отчети и следят глобите против Йемен.

Отломките от крилата ракета и дронове, които Саудитска Арабия споделя, че е разкрила след нападенията против нейни петролни уреди, наподобяват на създадени от Иран оръжия, макар че е нужна повече информация, с цел да се направи безапелационна връзка, обявиха анализатори, представени от Асошиейтед прес.

Особено забележителна е била крилатата ракета, която съгласно тях наподобявала ракетата " Кудс-1 ", показвана по-рано от йеменските бунтовници хуси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР