Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Гутериш се срещна с Путин, поиска от него „справедлив мир“ в Украйна

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно се срещна с съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 в границите на срещата на върха на БРИКС, която се организира в съветския град Казан. За последно двамата водачи разговаряха очи в очи през април 2022 година, два месеца след съветската инвазия в Украйна.

Пред съветския президент Гутериш е вмъкнал, че се надява да бъде реализиран „ обективен мир “ в Украйна в сходство с Хартата на Организация на обединените нации, интернационалното право и резолюциите на Общото заседание.

Генералният секретар загатна за спора в Източна Европа единствено един път пред Путин и останалите водачи от БРИКС, само че той въпреки всичко изрази вяра, че двамата ще се срещнат уединено до края на форума и ще обсъдят „ по-задълбочено “ спора в Украйна.

По-рано украинският президент укори Гутериш за решението му да одобри поканата на Путин да участва на срещата БРИКС. По думите му визитата му в Русия по никакъв метод не спомага за постигането на мир в Украйна и единствено ще навреди на репутацията на Организация на обединените нации.

По време на форума Гутериш настоя за преустановяване на огъня в линията Газа и в Ливан, както и освобождение на всички заложници.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР