Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Гутериш призова за минута мълчание в памет на служителите на ООН, убити във войната между Израел и Хамас

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно прикани всички екипи на Организация на обединените нации по света да запазят минута безмълвие на 13 ноември в 9:30 ч. локално време (10:30 ч. българско) в памет на 99-те чиновници, починали при израелски набези по време на войната сред Израел и палестинската формация " Хамас ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 954
Флаговете ще бъдат спуснати на половина.

Никога до момента от основаването на Организация на обединените нации през 1945 година толкоз доста чиновници не са губили живота си по време на спор за толкоз къс интервал от време, съобщи представител на международната организация.

Ръководителят на Агенцията за подкрепяне на палестинските бежанци на Организация на обединените нации (UNRWA) заяви през днешния ден в платформата " Екс " (доскоро " Туитър " ), че от началото на спора сред Израел и палестинската формация " Хамас " са били убити над 100 служителя на Организация на обединените нации, заяви Ройтерс. 

" Съсипани сме. Потвърдено е, че над 100 лекари от Агенцията за подкрепяне на палестински бежанци на Организация на обединените нации са убити за един месец. Родители, учители, медицински сестри, спомагателен личен състав. Агенцията за подкрепяне на палестинските бежанци скърби, палестинците скърбят, израелците скърбят ", написа Филип Лазарини, като повтори апела за филантропично преустановяване на огъня. 

Войната се отприщи след бруталните набези на 7 октомври от бойци от " Хамас " и други палестински групировки против редица градове и кибуци в Южен Израел, при които починаха над 1400 души и бяха взети към 240 заложници. В отговор Израел стартира масирани въздушни удари против линията Газа, като по данни на ръководеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в палестинския анклав са убити над 10 800 души, най-вече цивилни, а над 27 000 са ранени.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР