Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Гутериш свиква среща на върха за климата през 2023 г.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно съобщи през днешния ден, че ще свика среща на върха за климата през септември следващата година, и прикани държавните ръководители и водачите в сферите на бизнеса, гражданското общество и финансите да подхващат „ нови, осезаеми и вдъхващи доверие “ дейности, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

„ Поканата е отворена. Но цената за присъединяване не предстои на договаряния – вдъхващи доверие, съществени и нови дейности във връзка с климата и учредени на природата решения, които ще отговорят на спешността на климатичната рецесия “, сподели Гутериш на своята конференция в края на годината. Той съобщи, че ще продължи да упорства за съглашение за климатична взаимност, което да изисква огромните производители на парникови излъчвания да поставят спомагателни старания за понижаване на излъчванията това десетилетие и да бъде обезпечена поддръжка за нуждаещите се. 

Гутериш също по този начин сподели, че „ няма да отстъпи от устрема към мир в Украйна в сходство с интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации “. Той съобщи, че „ не е оптимист “ за опцията за сполучливи мирни договаряния за споразумяване на спора в най-близко бъдеще и счита, че военното опълчване ще продължи. Но добави, че „ мощно се надява “ да може да бъде реализиран мир в Украйна през 2023 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР