Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш заяви, че организацията е

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш заяви, че организацията е
Коментари Харесай

ООН и ЕС в готовност да окажат помощ на Афганистан

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че организацията е в цялостна подготвеност да окаже помощ на Афганистан, след мощното земетресение, което раздруса страната предходната нощ. По последни данни починалите са минимум хиляда, а над 1500 души са потърпевши, доста от тях тежко. Трусът с магнитуд 5,9 по скалата на Рихтер удари източните гранични региони на страната.

Властите чакат броя на починалите да нарасне, защото доста хора са останали под руините на срутили се здания. Спасителните интервенции не престават.

„ Правителството работи в границите на своите благоприятни условия “, написа в Туитър почитан чиновник на талибаните и изрази вяра интернационалната общественост да помогне на хората в страната в тази тежка обстановка.

Хуманитарният координатор на Организация на обединените нации за Афганистан Рамиз Алакбаров заяви, че разрушените домове евентуално са близо 2000. В засегнатите региони към този момент са ситуирани здравни екипи и са почнали доставки на лекарства и храна.

Европейският съюз също е в подготвеност да даде незабавна помощ, написа в Туитър специфичният делегат на Евросъюза в Афганистан Томас Никласон. Властите в прилежащ Пакистан оповестиха, че при земетресението е умрял един човек и оповестиха, че ще изпратят за Афганистан незабавна помощ, в това число палатки.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР