Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш се позова на член

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш се позова на член
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН се позовава на член 99 за Газа

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш се базира на член 99 от Хартата на Организация на обединените нации, призовавайки Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да работи по отношение на войната в Газа.

Редкият ход на генералния секретар идва, защото Съветът за сигурност към момента не е приел резолюция, призоваваща за преустановяване на огъня сред Израел, Хамас и техните съдружници.

Считан за най-мощния орган на Организация на обединените нации, 15-членният Съвет за сигурност има за задача да поддържа интернационалния мир и сигурност.

В писмото си до президента на Съвета Гутериш се базира на тази отговорност, като сподели, че има вяра, че обстановката в Израел и окупираните палестински територии „ може да утежни съществуващите закани за поддържането на интернационалния мир и сигурност “.

Гутериш – който приканва за „ неотложно филантропично преустановяване на огъня “ от 18 октомври – също разказа „ ужасяващо човешко страдалчество, физическо заличаване и групова контузия в Израел и окупираните палестински територии “.

В отговор на писмото на Гутериш...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР