Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова Русия и САЩ

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова Русия и САЩ
Коментари Харесай

ООН призова САЩ и Русия скоро да удължат договора СТАРТ

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани Русия и Съединени американски щати да подхващат колкото се може по-бързо дейности за удължение на Договора за понижаване на стратегическите нападателни въоръжения (СТАРТ, неофициалното име на СТАРТ III). Това съобщи в петък на брифинг представителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.
" изказването на Съединени американски щати, че ще се стремят да удължат Договора за СТАРТ с пет години, както и потвърждението на Русия за желанието й да го удължи с пет години, " сподели той. " Генералният секретар приканва двете страни да работят неотложно, с цел да завършат нужните процедури за удължение на контракта преди датата на приключване на неговия период на 5 февруари ", добави Дюжарик.
 Организация на обединените нации с апел да се освободи Навални Организация на обединените нации с апел да се освободи Навални
Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида прикани за незабавното освобождение на Алексей Навални от ареста, заяви „ Дойче веле “....
Говорителят на ръководителя на Организация на обединените нации добави, че " петгодишният интервал освен ще разреши да се разшири надеждният механизъм за надзор върху двата най-големи арсенала на нуклеарните оръжия, само че също по този начин ще обезпечи време за за надзор на оръжията ".
По-рано говорителката на Белия дом Джен Псаки удостовери, че Съединени американски щати са за удължение на СТАРТ с оптимално вероятния интервал от пет години. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи на собствен ред, че Русия приветства политическата воля на Съединени американски щати за удължение на контракта, само че резултатът зависи от детайлностите на предлагането, което занапред ще бъде проучено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР