Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова Г-20 да удължат

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова Г-20 да удължат
Коментари Харесай

Гутериш призова Г-20 да опрости дълговете на бедните държави

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани Г-20 да удължат до края на 2021 година отсрочката за изплащането на задълженията на бедните страни.
По-рано министрите на финансите на страните от Г-20 се споразумяха да удължат с половин година до април 2021 година самодейността по прекратяване на заплащанията, обслужващи задълженията на.
 Гутериш предложи Николай Младенов за специфичен делегат на Организация на обединените нации за Либия Гутериш предложи Николай Младенов за специфичен делегат на Организация на обединените нации за Либия
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш е предложил на Съвета за сигурност да назначи Николай Младенов за специфичен делегат по Либ...
Групата на 20-те най-развити стопански системи в света удължиха с 6 месеца преустановяването на обслужването на дълга (Debt Service Suspension Initiative), само че би трябвало да бъде направено повече, счита Гутериш.
Освен удължение на периода до края на 2021 година той настоя и за разширение на обсега на иницативата върху всички нуждаещи се разрастващи се страни и за страни със приблизително равнище на приходите.
Генералният секретар на Организация на обединените нации приканва за основаване на „ световна архитектура за повишение на прозрачността на задълженията и устойчивостта “.
„ Ефектът на доминото при банкрути може да унищожи международната стопанска система. Ние не може да допуснем пандемията Коронавирус да докара до дългова пандемия “, съобщи той.
 Гутериш поздрави Байдън с два дни забавяне Гутериш поздрави Байдън с два дни забавяне
В понеделник генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш поздрави Джо Байдън за спечелването на американското президентство - и америка...
на Г-20 ще се организира в онлайн формат на 21 и 22 ноември. Темите, които ще бъдат разисквани, са пандемията от ковид, отбраната на климата, финансовата политика и развиването на международната стопанска система и търговия, поддръжката за Африка. Очаква се Гутериш също да вземе присъединяване във форума.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР