Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш е загрижен за омразата,

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш е загрижен за омразата,
Коментари Харесай

Гутериш: Коронавирусът създаде цунами от омраза и ксенофобия

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш е угрижен за омразата, налагането на виновност и разпространяването на суматоха по света по време на рецесията с ковид.
Светът би трябвало да работи уверено против това, моли Антонио Гутериш.
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи през днешния ден, че пандемията на ковид продължава да основава „ цунами от ненавист и ксенофобия “ и прикани за „ всеобхватни старания за прекъсване на речта на омразата в международен мащаб “.
Той показа, че нетърпимостта към чужденци може да се следи както онлайн, по този начин и по улиците и добави, че мигрантите и бежанците се третират като източник на вируса и по-късно им се отхвърля здравно лекуване.
Гутериш прикани политическите водачи да проявят взаимност с всички хора и просветителни институции да се съсредоточат върху „ цифровата просветеност “.
Той също по този начин прикани медиите и по-специално „ обществените медии “ да „ отстранен расисткото, женомразското и и друго нездравословно наличие “, да усилят контакта на гражданското общество със застрашените хора и да създадат религиозните водачи „ модел на взаимно почитание “.
Генералният секретар на Организация на обединените нации акцентира, че Covid-19 не се интересува кои сме, къде живеем, в какво имаме вяра или по какво се разграничаваме.
Неговият световен апел за битка с речта на омразата последва казаното на 23 април, когато назова пандемията „ човешка рецесия, която скоро ще се трансформира в рецесия на правата на индивида “. Тогава Гутериш предизвести, че по време на пандемията ще се ползват непропорционални резултати върху избрани общности, ще има повишение на потреблението на езика на омразата, ще има взимане на прицел на уязвими групи и опасности от несъразмерни реакции на сигурност, подкопаващи здравния отговор.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 8 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР