Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, призова беларуския президент Александър

...
Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, призова беларуския президент Александър
Коментари Харесай

НАТО: Лукашенко трябва да уважава основните човешки права

Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, прикани беларуския президент Александър Лукашенко да почита главните права на хората и съобщи, че не е целесъобразно алиансът да се употребява като опрощение за противопоставяне, съобщи „ Ройтерс “.

„ Режимът в Минск би трябвало да показва цялостен почит на фундаменталните права, в това число свободата на словото и правото на кротичък митинг “, означи Столтенберг от Берлин, където дойде за среща с немския канцлер Ангела Меркел по отношение на напрежението сред Гърция и Турция. „ НАТО няма военни формирования в района, тъй че всеки опит за потребление на това опрощение е безусловно безпричинно “, добави още той.

Миналата седмица президентът на Беларус упрекна алианса в усилване на наличие на войски по границата на страната, а по-късно от НАТО отхвърлиха изказванието.

На този декор митингите против ръководството на Лукашенко в столицата Минск не стихват – жителите не престават да считат вота по преизбирането му за 6-и следващ мандат за подправен, откакто завоюва с безапелационните над 80% по отношение на получените 10% от опозиционната лидерка Светлана Тихановская.

По информация на ТАСС през вчерашния ден полицията е арестувала минимум 30 души, измежду които и телевизионният публицист Артьом Лява, който е бил освободен към 7:00 часа тази заран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР