Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства много силното послание

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства много силното послание
Коментари Харесай

Столтенберг приветства резолюцията на ООН, осъждаща руските анексии на украински територии

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства " доста мощното обръщение на интернационалната общественост ", отправено с признатата от Общото заседание на Организация на обединените нации резолюция срещу анексирането на украински територии от Русия, съобщи БНР.

" Вотът в Организация на обединените нации изрично жигосах противозаконната анексия на украински територии и насочи явен апел към съветския президент Путин да се откаже от решенията си и да зачита териториалната целокупност на Украйна. Това демонстрира, че би трябвало да сме единни в отбраната на интернационалния ред, учреден на правила, за нашите съществени полезности. Лидерството на Съединените щати в НАТО и интернационалната общественост е от главно значение за това. " - съобщи Столтенберг на влизане на съвещанието на министрите на защитата от Алианса. 

Столтенберг сподели това в наличието на американския секретар по защитата Лойд Остин.

Резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации, която осъжда анексирането на четири украински области от Русия, бе призната с ненадейно огромна поддръжка - 143 от общо 193 страни гласоподаваха " за ". Против дружно с Русия гласоподаваха 4 страни: Беларус, Сирия, Северна Корея и Никарагуа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР