Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства изявлението на Финландия

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства изявлението на Финландия
Коментари Харесай

Столтенберг: Финландия ще бъде бързо интегрирана в НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства изказването на Финландия за желанието й да изиска участие в НАТО без закъснение и твърди, че участието ще бъде „ безпрепятствено и бързо “. Това заяви украинската организация Интерфакс.

„ Приветствам взаимното изказване на президента Ниинисте и премиера Марин, в което те поддържат незабавното участие в НАТО. Това е суверенно решение на Финландия, което НАТО изцяло почита “, сподели генералният секретар в коментар, публикуван в Брюксел в четвъртък.

Столтенберг увери, че в случай че Финландия реши да кандидатства, тя ще бъде „ топло приветствана в НАТО и процесът на присъединение ще бъде равен и бърз “. „ Финландия е един от най-близките сътрудници на НАТО, зряла народна власт, член на Европейския съюз и значим участник в евроатлантическата сигурност. Съгласен съм с президента Ниинисте и министър-председателя Марин, че участието в НАТО ще укрепи сигурността както на НАТО, по този начин и на Финландия. Членството на Финландия ще покаже, че вратата към НАТО е отворена и че Финландия сама дефинира бъдещето си “, акцентира генералният секретар на НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР