Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди днес, че предстоящите

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди днес, че предстоящите
Коментари Харесай

НАТО предупреди, че предстоящите преговори с Русия може да не завършат с успех

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести през днешния ден, че идните договаряния с Русия за Украйна, и свързани с европейската сигурност, може да не завършат с триумф. Той направи този коментар след изключително онлайн съвещание на външните министри на страните от пакта.

Струпването на съветско въоръжение и военни в бойна подготвеност по границата с Украйна, заплашителните изявления на Москва, потреблението до момента на мощ против съседите - всичко това основава същинска заплаха от нов въоръжен конфликт в Европа, разясни Столтенберг. Затова е значимо да имаме разговор и се веселя на позитивния сигнал - че Москва одобри поканата за ново съвещание на Съвета НАТО-Русия, добави той.

Постоянно преоценяваме потребността от подсилване на наличието по източния фланг, уточни Столтенберг. Ще създадем нужното за отбрана на всеки съдружник, имаме подготвеност и съответните проекти, само че задачата ни е да се избегне спор, заключи той.

Ще създадем всичко допустимо за политическо решение, да се избегне използването на мощ и Русия да не употребява военна мощност против Украйна. Трябва да бъдем готови за неуспех на договарянията и на дипломацията, по тази причина посланието ни е ясно - в случай че Русия предприеме още веднъж дейности против прилежаща страна, това ще има тежки последствия и висока цена - икономическа и политическа, разясни Столтенберг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР