Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предлага да се създаде

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предлага да се създаде
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг предлага да се създаде фонд за помощ на Украйна, в който съюзниците от НАТО да внесат $100 млрд. за 5 г.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предлага да се сътвори фонд, в който съдружниците от алианса да внесат 100 милиарда $ за пет години за Украйна като част от пакет ограничения в помощ за тази страна, който водачите на алианса би трябвало да одобрят, когато се съберат във Вашингтон през юли. За това осведоми организация " Блумбърг ".
 
Според осведомени с полемиките източници съдружниците към момента обсъждали концепцията на Столтенберг. НАТО не отговори незабавно на молбата за коментар. Говорителите на Съвета за национална сигурност към Белия дом също не направиха към този момент коментар на информацията.
 
Като част от пакета, НАТО може да поеме и оперативните отговорности на ръководената от Съединени американски щати Контактна група за защита на Украйна, която координира доставките на оръжие от към 50 страни за Украйна, споделиха източниците. Това би могло да защищити Контактната група от всевъзможни политически промени, които могат да настъпят след изборите в Съединени американски щати през ноември.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР