Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подчерта колко е важно

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подчерта колко е важно
Коментари Харесай

Столтенберг предупреждава да не се позволява на Путин да спечели войната

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира какъв брой е значимо да не се разреши на съветския президент Владимир Путин да " завоюва войната " в Украйна по време на панелната полемика на Световния стопански конгрес в Давос, написа " Ройтерс ".

" Опасно е да се подценява Русия ", означи Столтенберг, добавяйки, че Путин " показва воля да пожертва хиляди съветски бойци " и " посегна " към Иран за повече оръжия, до момента в който възнамерява " нови офанзиви ", наблягайки, че е " незабавно " да се реагира стремително .

" Това е битката за нашите полезности, демокрацията и ние би трябвало да потвърдим, че демокрацията побеждава тиранията и потисничеството ", съобщи шефът на НАТО, добавяйки, че е нужна по-голяма военна поддръжка на Киев за реализиране на " контрактуван мир " в Украйна, като в този случай " оръжията са единственият път към мира . "

Конфликтът, съгласно Столтенберг, " най-вероятно " ще бъде решен посредством договаряния, само че е от решаващо значение да се попречи на Путин да реализира победа на бойното поле .

Описвайки сегашния миг във въоръжения спор като " основен ", Столтенберг формулира " нуждата от доста увеличение на поддръжката за Украйна ". " Ако желаеме спокойно решение посредством договаряния на следващия ден, би трябвало да предоставим повече оръжия през днешния ден ", сподели той.
 Зеленски прикани света да не се колебае против Русия
Зеленски прикани света да не се колебае против Русия

Зеленски: Тиранията изпреварва демокрацията, до момента в който свободният свят мисли, терористичната страна убива

Около 50 водачи на национална защита и НАТО  ще проведат диалози в немската военновъздушна база Рамщайн в петък , последната от поредност от срещи, които започнаха, когато Русия нахлу в Украйна преди близо 11 месеца на 24 февруари 2022 година

Преговорите в Рамщайн се чака да се съсредоточат освен върху това какво ще дават Съединените щати , само че и върху това дали Германия ще спре да се опълчва на концепцията за изпращане на своите бойни танкове Leopard в Украйна или най-малко дали ще утвърди прехвърлянето им от съюзническите страни.

Полша и Финландия са измежду страните, които показват желанието си да изпратят своите MBT Leopard 2 , само че не могат да го създадат, защото Германия е собственик на лиценза за експорт.

Въпреки това тематиката накара Столтенберг да каже, че консултациите не престават. Той употребява опцията да приветства английското решение да изпрати танкове Challenger в Киев. Тази седмица Англия стана първата западна страна, изпратила западни танкове .

Все отново немските " Леопард " се считат за най-хубавият избор за доставяне на Украйна с широкомащабни танкови сили.

Киев споделя, че се надява нови оръжия от Запада да освежат военния му подтик тази година, по-специално тежките танкове, които биха добавили подвижност и отбрана на войските му, тъй че да могат да пробиват съветските линии в източната и южната част на страната.

Освен танкове, Столтенберг сподели, че Украйна се нуждае от повече системи за противовъздушна защита , само че също по този начин и от муниции, аварийни елементи и благоприятни условия за поддръжка, с цел да подсигурява, че съществуващите й оръжия не престават да действат.

Генералният секретар на НАТО акцентира, че макар че обстановката по бойните фронтове се е нормализирала през последните седмици, продължителната изтощителна борба в източния град Бахмут показва значимостта на даването на повече оръжия в поддръжка на Украйна.

През последните седмици Русия се концентрира върху Бахмут, като предходната седмица съобщи, че е превзела миньорския град Соледар в северните околности на града. Украйна обаче неведнъж оспорва претенциите на Русия.

" Президентът Путин не сподели признаци, че се готви за мир и затова би трябвало да осъзнае, че не може да завоюва на бойното поле ", добави Столтенберг.
 Шарл Мишел
Шарл Мишел " за " незабавно изпращане на танкове на Украйна

Европейски Съюз ще продължи да поддържа Киев колкото е необходимо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР