Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди "безразсъдното поведение" на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди "безразсъдното поведение" на
Коментари Харесай

Шефът на НАТО: Безразсъдното поведение на Северна Корея изисква глобален отговор

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди "безразсъдното държание " на Северна Корея, като го назова Глобална опасност ", която "изисква световен отговор ", в това число и по линия на НАТО, съобщи Ройтерс.

Корейската народнодемократична република (КНДР) предходната седмица извърши шестия си и най-мощен до момента нуклеарен опит. Параметрите му приказват, че този път става дума за атомна бомба. НАТО не е директен участник в интернационалната рецесия, провокирана от поредицата от нуклеарни и ракетни тествания на Северна Корея, само че неведнъж е призовавал Пхенян да се откаже от своята ракетно-ядрена стратегия, показва Ройтерс.

В изказване по английската телевизия Би Би Си през днешния ден шефът на Алианса не сподели дали американската островна територия Гуам в Тихия океан попада в областта на деяние на член 5 от контракта, с който бе основан НАТО преди близо 70 година Според този член нахлуване против една страна членка се счита за нахлуване против всички, което задейства задължението за групова защита. "Ние в този момент сме напълно фокусирани върху това по какъв начин да допринесем за спокойно разрешаване на спора ", уточни Столтенберг.

В изказване също за Би Би Си и английският министър на защитата Майкъл Фалън акцентира, че боен спор би трябвало да бъде избегнат непременно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР