Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг очаква, че по-скоро 2%

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг очаква, че по-скоро 2%
Коментари Харесай

Столтенберг: Съюзниците от НАТО да харчат повече за отбрана frognews.bg

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг чака, че по-скоро 2% от Брутният вътрешен продукт за разноски, ще бъдат непокътнати като един тип предел, в сравнение с като таван.

 

В Испания Столтенберг уточни, че договарянията ще продължат, само че той е безусловно убеден, че " упоритостите ще бъдат увеличени по един или различен метод, тъй като към този момент всички виждат нуждата от повече вложения. “

 

В отговор на анексирането от Русия на украинския полуостров Крим през 2014г. водачите на НАТО дадоха обещание да извърнат наклонността на понижаване на бюджетите за защита. Съюзниците се съгласиха да изразходват минимум 2% от своите Брутният вътрешен продукт за защита от 2024 година.

 

След нахлуването на Русия в Украйна в края на м. февруари 2022 година мнозина от съдружниците в Алианса  усилиха военните си разноски.

 

На този стадий Столтенберг не може да ви удостовери какво тъкмо ще се договорят съдружниците, защото става въпрос за формулиране на обещанието за разноски за защита през идващото близо десетилетие. Столтенберг чака, че " това ще бъде още по-силен ангажимент за увеличение на разноските за защита. “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР