Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг казва, че е уверен,

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг казва, че е уверен,
Коментари Харесай

От Рмащйан Столетнеберг е уверен, че украинските сили са готови да си върнат още територии

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг споделя, че е убеден, че Украйна е подготвена да си върне повече територия на фона на подготовката за предстояща контраатака против съветските сили , до момента в който интернационалните поддръжници на Киев се събират в Германия, с цел да обсъдят увеличение на доставките на оръжия за Украйна , оповестяват " Радио свободна Европа ", " Ройтерс " и АП.

" Уверен съм, че в този момент те ще бъдат в положение да освободят още повече земя ", сподели Столтенберг пред публицисти на 21 април в коридорите на срещата във военновъздушната база Рамщайн в Германия.

Един от главните въпроси по време на срещата беше отчитането на " всички разнообразни качества, системи, доставки, от които украинците се нуждаят , с цел да могат да си върнат повече земя ", сподели Столтенберг.

Шефът на НАТО означи, че Германия и Съединените щати са доставили голям брой батареи за противовъздушна защита Patriot, които съгласно него са " оперативни в Украйна ". Той отхвърли да заяви други детайлности или точния брой на системите Patriot, които са доставени.

Столтенберг по-рано удостовери поддръжката на алианса за възможното участие на Украйна , а министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин увери Киев в поддръжката на съдружниците " колкото е належащо ".

Столтенберг добави, че актуалният фокус на алианса е да подсигурява, че Украйна ще надделее против непровокираната инвазия на Русия и откакто войната завърши, че Киев има " възпирането да предотврати нови офанзиви ".

Срещата на Контактната група по защитата на Украйна в Рамщайн се състои от представители на към 50 страни , които дават военна помощ на Украйна.

Столтенберг сподели, че съдружниците ще обсъдят опцията за даване на разнообразни типове самолети по време на срещата, до момента в който Остин сподели, че диалозите ще се съсредоточат върху противовъздушната защита и боеприпасите за Украйна.

" Нашата поддръжка за силите на свободата в Украйна е мощна и вярна ", сподели Остин пред участниците.
 Зеленски пред Столтенберг: Сега е моментът Украйна да се причисли към НАТО
Зеленски пред Столтенберг: Сега е моментът Украйна да се причисли към НАТО

Няма справедлива спънка пред политическото решение да се предложения Украйна в алианса и в този момент

Украинският министър на защитата Олексий Резников, който също участва на срещата, се срещна с Остин преди диалозите.

" През миналата година членовете на контактната група за защита на Украйна предоставиха големи качества на Украйна. Ще ги поддържаме толкоз дълго, колкото е належащо ", написа Остин в Туитър след среща с Резников.

Срещата се организира ден откакто Столтенберг посети Киев и сподели на украинците, че бъдещето на страната им принадлежи към алианса, само че не предложи явен график.

На срещата канадският министър на защитата Анита Ананд разгласи нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 28,8 милиона $. Ананд сподели, че помощта включва разпределяне на средства за 3,3 милиона литра гориво, модулни плаващи мостове, комплекти за първа помощ, 40 снайпер пушки 50-калибър, муниции и ново радиооборудване за танкове Leopard 2, дарени от Канада.

На бойното поле Русия продължи офанзивата си в източния град Бахмут, макар че понесе тежки загуби , сподели украинската войска на 21 април, до момента в който районите Киев и Полтава претърпяха повече офанзиви с дронове, които нанесоха вреди на инфраструктурата.

Украинската противовъздушна защита откри и смъкна осем ирански дрона Shahed над Киев през нощта, заяви военното ръководство на столицата рано на 21 април.

" След 25-дневно мъртвило столицата на Украйна претърпя нова въздушна офанзива от врага ... Около осем противников дрона бяха засечени и свалени ", сподели в Telegram Сергей Попко, началник на киевската военна администрация, добавяйки, че че по първични данни няма жертви и огромни вреди.

В източния район на Полтава съветска офанзива с дрон повреди цивилната инфраструктура, сподели Дмитро Лунин, военният губернатор на района, в Telegram.

" Има опустошения на гражданска инфраструктура. Спасителите работят по преодоляването на пожара. Предварително няма жертви ", сподели Лунин.

В източния регион на Донецк се водят боеве на фронта Бахмут-Авдиевка-Маринка, който съветските сили несполучливо се пробват да пробият от няколко месеца , заяви в ежедневния си бюлетин Генералният щаб на украинските въоръжени сили.

" Врагът, с цената на огромни загуби, продължава да концентрира главните си старания върху воденето на настъпателни дейности в Лиманско, Бахмутско, Авдиевско и Мариинско направление ", споделиха военните и прибавиха, че най-ожесточената борба продължава да се води за Бахмут.

През последното денонощие повече от 60 противников офанзиви са били отбити от украинските бранители , се споделя в известието.

Междувременно Съединените щати обявиха, че ще стартират да образоват украинските сили по какъв начин да употребяват и поддържат танкове Abrams през идващите седмици, до момента в който не престават да форсират напъните си да ги вкарат на бойното поле.

Според публични представители на Съединени американски щати 31 танка ще дойдат в Германия в края на май, а украинските сили ще стартират образование няколко седмици по-късно.
 На Рамщайн Димитър Стоянов приказва за модернизацията на нашата войска
На Рамщайн Димитър Стоянов приказва за модернизацията на нашата войска

Военният министър организира срещи с Полша и Белгия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР