Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че според него

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че според него
Коментари Харесай

Столтенберг: Путин изгуби Украйна завинаги

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че съгласно него вследствие на войната Русия " е изгубила Украйна вечно " и няма да може да реализира военните си цели макар големите старания на армията след нахлуването през февруари предходната година, съобщи ДПА.

" Цялата цел на тази инвазия бе да възпре Украйна от това да се развива напред към НАТО и Европейски Съюз. Украйна към този момент е по-близо от всеки път до НАТО и Европейския съюз ", сподели той в изявление за ДПА. " Това е огромно стратегическо проваляне за Русия ", добави той. 

" Президентът Путин загуби Украйна вечно ", съобщи Столтенберг, акцентирайки обстоятелството, че в продължение на десетилетия Русия е гледала на Украйна като на част от сферата си на въздействие.

Бившият норвежки министър председател е уверен, че Украйна ще реализира задачата си и ще се причисли към НАТО. Той посочи още, че Русия заплаща извънредно висока цена за войната си. 

" Русия изгуби стотици самолети, хиляди бойни танкове и даде 300 000 жертви. Икономиката ѝ е по-слаба. Политически изолирана е ", съобщи той. " Инфлацията се усилва, а стандартът на живот спада ", добави той. 

Въпреки това Столтенберг предизвести да не се разчита на бърз завършек на войната, като съобщи, че няма признаци Путин да смени курса си даже и след предстоящото му преизбиране на 17 март 2024 г. 

В същото време Украйна " сподели, че е способна да се отбрани, да се бори, колкото е належащо, изключително когато получава оръжия от Германия и доста други съдружници от НАТО ". Столтенберг отхвърли да разяснява вероятността за второ американско държавно управление под управлението на Доналд Тръмп, даже поради обстоятелството че някогашният президент е с огромна преднина пред останалите републиканци в изследванията въпреки и изборите да са след съвсем една година. 

Напрежението в НАТО се усили по време на мандата на Тръмп, най-много по въпроса за разноските за защита, отбелязва ДПА.

" Убеден съм, че който и да бъде определен за президент, Съединени американски щати ще продължат уговорката си към трансатлантическото партньорство ", съобщи Столтенберг.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР