Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и представители на Вашингтон

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и представители на Вашингтон
Коментари Харесай

Лавров: Позицията на САЩ и НАТО е арогантна, но ни обещаха писмен отговор до дни

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и представители на Вашингтон дадоха обещание да отговорят документално на предложенията на Москва по отношение на гаранциите за сигурността. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров по 1tv.ru.

„ Американците ни дадоха обещание да се постараят, само че ние им отговорихме, че би трябвало доста мощно да се постараят да ни насочат своите контрапредложения през идната седмица. Столтенберг, генералният секретар на НАТО, от името на Северноатлантическия алианс, също изрази подготвеност да показват своето виждане в границите на една седмица ", разяснява той.
Срещата Русия-САЩ в Женева: Напредък по въпроса за неразширяването на НАТО не може да бъде реализиран
Напредък по въпроса за неразширяването на НАТО не бе реализиран и надали изобщо е вероятен. Това обявиха представители на Съединени американски щати и Русия с...
Прочети повече
Лавров назова извършените преди дни договаряния в Женева и Брюксел сред Русия и Съединени американски щати, както и с представителите на страните членки на НАТО, настоятелен.

„ Позицията на Запада е много твърда, ненапълно арогантна, безкомпромисна, само че въпреки всичко бе декларирана умерено и делово, което дава опция да се надяваме, че договарянията ще бъдат осмислени във  Вашингтон “, добави съветският посланик. Той акцентира, че съветската страна е била не по-малко твърда в позицията си, само че и с причини, каквито Западът няма.

Той уточни още, че за Москва главен приоритет са договарянията за гаранциите за сигурност с Вашингтон. Те се организираха на 9-10 януари в Женева, а тяхно самобитно продължение бе вчерашното съвещание в централата на Северноатлантическия алианс в Брюксел на Съвета Русия-НАТО, за първи път от две години насам. 

 
Срещата Русия-САЩ: Москва разгласи, че няма да отстъпи
Москва не има намерение да отстъпва от към този момент оповестената си позиция по време на договарянията с Вашингтон по отношение на гаранциите за сигурност. Тов...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР