Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг говори на съвместна пресконференция

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг говори на съвместна пресконференция
Коментари Харесай

Столтенберг: Не можем да приемаме мира и сигурността за даденост

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приказва на взаимна конференция в Берлин с немския канцлер Олаф Шолц, осведоми Би Би Си.

Той сподели пред репортерите, че " войната на президента Путин против Украйна разруши мира и шокира света ".
 Столтенберг прикани Путин да спре войната и го увери, че напъните да подкопае алианса са провалени
Столтенберг прикани Путин да спре войната и го увери, че напъните да подкопае алианса са провалени

Държавите-членки ще разширят защитата си по суша, въздух и море

Столтенберг похвали силите на Киев и даде обещание поддръжката за тях да продължи " за отстояване на правото на самозащита, залегнало в хартата на Организация на обединените нации ".

Той поздрави Германия за нейната военна и филантропична поддръжка за Украйна и въпреки да означи, че " НАТО носи отговорност да предотврати по-нататъшната ескалация на тази война ", той предизвести членовете на Алианса, че " не можем да одобряваме мира и сигурността за даденост ".

" Вчера министрите на защитата започнаха да обмислят какво би трябвало да създадем, с цел да подсилим нашата защита и въздържане в дълготраен проект. Това ще изисква доста нарастване на вложенията в защитата ", сподели Столтенберг.

Междувременно немският канцлер Шолц съобщи, че Германия е нараснала финансирането за своите въоръжени сили, с цел да подсигурява, че " НАТО е в положение да извърши своите отговорности и мандат ".

След завръщането си във Варшава от Киев, че на идната среща на върха на НАТО съдружниците са подготвени да прегледат изпращането на миротворческа задача в Украйна.

Това обаче не съответствува с официозната позиция на НАТО и Съединени американски щати, че Алиансът няма да се намесва с войски на територията на Украйна, тъй като съгласно американския президент Джо Байдън и други западни водачи това би развързало Трета международна война. НАТО и Съединени американски щати се опълчват интензивно и на друго искане на Киев - над Украйна или страната да получи бойни самолети, с цел да може да се бори с съветската експанзия.
 НАТО създава нови проекти за въздържане на Русия
НАТО създава нови проекти за въздържане на Русия

Столтенберг: Трябва да пренастроим военната си позиция за нова реалност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР