Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е сигурен, че Финландия

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е сигурен, че Финландия
Коментари Харесай

Политолог: „Швеция и Финландия не са активни играчи за НАТО, а са жертви на конфликта на глобалистите в САЩ“

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е сигурен, че Финландия и Швеция надали ще станат претенденти за присъединение към алианса на идната среща на върха на НАТО, в случай че не изпълнят настояванията на Турция до 28 юни.

" Когато съдружник повдигне проблем, би трябвало да го решите. Така се е предписание постоянно ", сподели той.

Междувременно въпросът виси във въздуха – ще се съгласят ли Финландия и Швеция с изискванията на Анкара или ще откажат да се причислят към НАТО? Игор Николайчук, специалист от Центъра за специфични медиаметрични проучвания в региона на интернационалната сигурност, счита, че Турция се занимава с геополитически пазарлъци, с цел да максимизира своето политическо въздействие, стопански капацитет и да покаже, че взе участие на равни начала и в европейските каузи. Всъщност това е рекламация за възраждането на империята.

Анкара претендира да възроди империята

Анкара се възползва от опцията да лобира за своите ползи. И по този начин, дано напомним, че тя упорства шведите и финландците да екстрадират членовете на Кюрдската работническа партия, която се счита за терористична организация в Анкара, както и поддръжниците на проповедника Гюлен, упрекнат в присъединяване в опита за прелом в Турция през 2016 година, а също по този начин да вдигнат оръжейното ембарго на Турция поради военната й интервенция в Северна Сирия.

Същото важи и за Финландия, само че за всеки случай финландците още в този момент ясно дадоха да се разбере, че няма да одобряват бази на НАТО или нуклеарни бомби (управляващата партия на Швеция също е съгласна и приема това).

„ Турция от дълго време желае да сътвори империя на Великия Туран. За да възобнови диалозите по тази тематика, тя се нуждае от някакво наличие сбирките на огромните играчи. Затова употребява всичките си шансове да играе оптимално.

Швеция и Финландия не са дейни играчи, а просто жертви на спора сред глобалисти и националисти по света, на първо място в Съединени американски щати. А и Съединени американски щати имат потребност от кротка и ръководена Европа “, споделя специалистът в изявление за Pravda.Ru.

Скандинавските страни са жертви на глобалисткия спор

По мнението на Игор Николайчук, скандинавските страни постоянно са спекулирали по един или различен метод с въпроса за тяхното присъединение към НАТО, или по-скоро даже не с влизането в НАТО, а с русофобията. Особено Швеция.

„ Може би си спомняте, че Швеция непрестанно говореше за някакви митични подводници, даже преди 2014 година, за желанието на Русия да завладее остров Готланд, с цел да управлява тази част от Балтийско море. Имаше даже такава концепция за НАТО, която шведите мощно подкрепяха, че съветските самолети симулират нуклеарна офанзива против Стокхолм.

Шведите са народ елементарен и спокоен. Една социална организация закупи със лични пари хипотетично сонарен буй, който беше пуснат в нейните териториални води, и излъчваше с морзовата писменост следния девиз на съветски: „ За хомофобите входът в Швеция е неразрешен “. Предполагаше се, че всички руснаци са хомофоби, тъй че нашите подводничари няма да влизат в шведски води, с цел да не бъдат жигосани там от антихомофобите и последователите на ЛГБТ общността.

В същото време същият буй излъчваше „ Добре пристигнали “ на финландски. Изглежда, дреболия. Но те образуваха много присъщ модел на публични настроения. И до неотдавна всички тези старания бяха разбивани във обстоятелството, че хората на Швеция желаеха да бъдат неутрални, макар че елитът от самото начало призоваваше за присъединение към НАТО. Но по-късно дамите пристигнаха на власт, спорът в Украйна също дойде в точния момент.

Игор Николайчук отбелязва, че разпадащото се НАТО дълго години обикаляше по света, с цел да си откри работа - в Афганистан, Югославия и други горещи точки. И когато стана ясно, че никой не се нуждае от това, най-сетне се роди концепцията, че НАТО би трябвало да отбрани Европа от нападателна Русия. Русия беше оповестена за агресор след Донбас и, несъмнено, след Крим, на което в реалност никой не реагира.

„ След това стартира една дива акция в медиите за ескалиране на заплахата от съветската опасност. И всичко това, несъмнено, е доста тъжно, тъй като точно в Швеция и Финландия завоюваха феминистките, т.е. дамите, които в действителност имат болшинство в ръководството. И всички внезапно станаха толкоз нападателни, че няма накъде повече, хората им не получиха никаква майчина милувка от тях “, заключи специалистът.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР