Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес заяви, че хуманитарните

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес заяви, че хуманитарните
Коментари Харесай

Столтенберг призова за повече хуманитарни коридори в Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг през днешния ден съобщи, че филантропичните коридори съставляват " абсолютния най-малко " от това, от което Украйна се нуждае сега и прикани Русия да изтегли силите си и да се ангажира в дипломатическите старания в дух на благосклонност, заяви Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Разговорите сред съветския външен министър Сергей Лавров и украинския му сътрудник Дмитро Кулеба в Анталия през вчерашния ден не демонстрираха забележим прогрес към преустановяване на огъня, а спорът навлезе в третата си седмица.

В диалог с Ройтерс в границите на конгрес в Анталия Столтенберг съобщи, че диалозите сред враждуващите страни са били значими, само че добави, че всяко действително решение зависи от изтеглянето на войските на Русия.

„ Продължавам да считам, че е значимо да работим интензивно за политическо, дипломатическо решение ", сподели Столтенберг. Абсолютният най-малко е да се основат филантропични коридори, посредством които хората да могат могат да излизат и да влиза филантропична помощ. “

Шефът на НАТО съобщи, че реториката на съветския президент Владимир Путин, обвързвана с нуклеарните оръжия, е „ рискова “ и „ безразсъдна “, и още веднъж акцентира, че НАТО няма да изпрати войски или самолети в Украйна, макар многократните апели от страна на украински публични представители.

Столтенберг съобщи, че схваща „ обезверената обстановка “, само че разполагането на бойци или налагането на неразрешена за полети зона над Украйна „ най-вероятно... ще ескалира спора до пълномащабна война сред НАТО и Русия “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР