Генералният директор на Tesla Илън Мъск заяви, че неговата автомобилна

...
Генералният директор на Tesla Илън Мъск заяви, че неговата автомобилна
Коментари Харесай

Tesla ще продължи да приема биткойни за разплащане, когато майнърите преминат към чиста енергия

Генералният шеф на Tesla Илън Мъск съобщи, че неговата автомобилна компания още веднъж ще стартира да приема за закупуване на електрическите автомобили, когато майнърите стартират доста по-активно да употребяват възобновими източници на сила . Както нормално, той заяви тази информация в своя Twitter акаунт.

„Когато се появи удостоверение, че при добива и при транзакциите с биткойни се употребява рационален дял чиста сила – към и над 50%, както и че има позитивна наклонност за потребление на зелена сила при добива на биткойни в бъдеще, то Tesla ще възобнови транзакциите с водещата криптовалута“ – съобщи Илън Мъск.

Генералният шеф на Tesla отговори и на изказването на Магда Вержицка (Magda Wierzycka), която е общоприет шеф на южноафриканската компания Sygnia, неотдавна обвинила Мъск в манипулиране на криптовалута пазар и съобщи пред медиите, че изявленията на милиардера в уеб пространството би трябвало да бъдат проучени от комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати. В отговор на това Мъск написа, че Tesla е към 10% от своите биткойни, с цел да потвърди, че е допустимо на борсата да бъде продадено доста количество криптовалута, без това да окаже въздействие на пазара.

Да си напомним, че през месец февруари тази година Tesla закупи биткойни на обща сума $1,5 милиарда и съобщи, че ще стартира да приема биткойни за закупуване на нейните електрически автомобили. Но от средата месец май Tesla спря да приема биткойни, тъй като добивът на главната криптовалута оказва извънредно отрицателно въздействие на околната среда, което опонира на главната концепция на електрическите автомобили.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР