Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус издаде

...
Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус издаде
Коментари Харесай

Генералният директор на Световната здравна организация: Ще ни ударят нов патоген и пандемия

Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус издаде ново предизвестие по отношение на вероятността от експлоадиране на Болест Х, като сподели на световните международни водачи, че е " въпрос на това по кое време, а не дали “ нов патоген и пандемия ще ударят.

Гебрейесус сподели на присъстващите на Световната държавна среща на върха в Дубай по-рано през седмицата, че е дал сходно предизвестие през 2018 година, че има възможност да се появи пандемия, и се оказа прав със смъртоносния ковид.

Оплаквайки се, че светът към момента е зле квалифициран за нова пандемия, Гебрейесус още веднъж посочи незабавната нужда от световен контракт. Той назова контракта " задача от сериозно значение за човечеството ".

" Днес заставам пред вас след COVID-19 с милиони мъртви хора, със обществени, стопански и политически разтърсвания, които отекват и до през днешния ден. Въпреки че е реализиран прочут прогрес, като усъвършенствания в наблюдението, пандемичния фонд, създаване на потенциал за произвеждане на ваксини… светът не е квалифициран за пандемия ", сподели той, написа " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР