Генералният директор на Световната търговска организация (СТО) Нгози Оконджо-Ивеала заяви

...
Генералният директор на Световната търговска организация (СТО) Нгози Оконджо-Ивеала заяви
Коментари Харесай

Световната търговска организация прогнозира глобална рецесия

Генералният шеф на Световната комерсиална организация (СТО) Нгози Оконджо-Ивеала съобщи във вторник по време на обществения форума СТО 2022 в Женева, че светът " се насочва към световна криза ".

" Светът е в доста сложна позиция. Имаме обстановка, в която се борим с голям брой рецесии... шокове в сигурността, силата и цените на храните “, акцентира Оконджо-Ивеала, говорейки пред Ричард Куест от CNN. Тя добави, че " знаците не наподобяват доста добре ", като и Международният валутен фонд, и Световната банка понижиха прогнозите за световния напредък.

Въпреки това шефът на СТО акцентира, че даже и при подобен сюжет " би трябвало да стартираме да мислим за възобновяване ". Растежът би трябвало да бъде възобновен и интернационалната общественост би трябвало да обмисли какви политики би трябвало да се следват, с цел да се реализира тази цел, твърди Оконджо-Ивеала.

В настрана изявление за Ройтерс ръководителят на СТО сподели, че чака прогнозите за международната търговия да бъдат още веднъж преразгледани в посока надолу от сегашната оценка за повишаване с 3% през 2022 година, базирайки се на продължаващата руско-украинска война и обвързваните с нея хранителни и енергийни рецесии.

" В момента сме в развой на преразглеждане на нашите прогнози, само че те не наподобяват доста обещаващи. Всички знаци сочат за по-ниски стойност ", сподели генералният шеф Нгози Оконджо-Ивеала. " В най-общ смисъл вероятностите наподобяват мрачни ", уточни тя, само че без да дава точни оценки.

През април СТО към този момент преразгледа надолу прогнозата си за напредък на международната търговия до 3% от 4,7% и предвижда напредък от 3,4% през 2023 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР