Генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин предложи днес на турския

...
Генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин предложи днес на турския
Коментари Харесай

Русия предлага на Ердоган да изпрати първи турчин в космоса

Генералният шеф на Роскосмос Дмитрий Рогозин предложи през днешния ден на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да бъде изпратен турски астронавт в интернационалната галактическа станция, съобщи ТАСС.

Рогозин насочи предлагането по време на визитата на президента на Русия Владимир Путин и турския президент Ердоган на авиосалона МАКС.

Имаме предложение към Вас - за юбилея на Република Турция да организираме полет на турски астронавт до интернационалната галактическа станция. Центърът за подготовка на космонавти е подготвен да пристъпи към осъществяване на тази задача, сподели Рогозин.

Ердоган отговори позитивно на предлагането на Рогозин.

Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин разискаха районни въпроси на среща на четири очи през днешния ден на интернационалното летище "Жуковски " край Москва, заяви турската частна телевизия НТВ.

След диалога съветският президент Владимир Путин уточни, че Москва и Анкара са обезпокоени от офанзивите в зоната за деескалация в сирийската провинция Идлиб, съобщи Ройтерс. Русият президент съобщи още, че е разискал взаимни стъпки с турския президент Реджеп Тайип Ердоган за дейности в Идлиб.

Според съветския държавен глава стабилизирането на ситуацията на терен е най-важното при разрешаването на сирийския въпрос, съобщи ТАСС. Путин сподели още, че се надява конституционната комисия на Сирия да стартира работа в най-скоро време.

Президентът на Русия удостовери също по този начин присъединяване си в средата на септември в Анкара в среща на върха на Русия, Сирия и Иран по сирийския проблем.

Турският президент Ердоган на собствен ред посочи, че офанзивите на сирийския режим по провинция Идлиб нарушават спокойствието в региона, открито от Анкара и Москва. Той акцентира, че Турция има право на самозащита по границите си и в случай че бъде нужно, ще вземе ограничения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР