Генералният директор на металургичната компания Металлоинвест Андрей Варичев е починал

...
Генералният директор на металургичната компания Металлоинвест Андрей Варичев е починал
Коментари Харесай

Водещ руски металургичен магнат почина от пневмония

Генералният шеф на металургичната компания " Металлоинвест " Андрей Варичев е умрял на 52-годишна възраст от пневмония . Това сподели пред публицисти в понеделник Анастасия Гурина, прессекретар на Курска област.

Руското издание на " Форбс " заяви, че Андрей Варичев е умрял в частна московска болница през днешния ден от пневмония. Повече детайлности не бяха разкрити.

Варичев бил с двустранна пневмония, съобщи пред РБК представител на " Металлоинвест ". Той нямал ковид.

Източници на РБК категорично прецизираха, че топ мениджърът е бил проучен с тест за съществуване на COVID-19, само че той е дал негативен резултат.

Андрей Варичев е роден през 1967 година. От 2013 година е общоприет шеф на компанията " Металлоинвест ". През 2011 година той беше определен за народен представител в районната дума на Курск от листата на ръководещата партия " Единна Русия ". През 2018 година той прибързано приключи пълномощията си и се отдаде главно на бизнеса.

Холдингът " Металлоинвест " е водещ производител в Русия и снабдител на артикули от желязна руда. Той има второто по величина в света находище от желязна руда - 14 милиарда тона.

Мажоритарен притежател на " Металлоинвест " е съветският олигарх Алишер Усманов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР