Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси

...
Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси
Коментари Харесай

Директорът на МААЕ проверява сигурността на ядрените обекти в Украйна

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси дойде в Украйна за диалози с представители на държавното управление за обезпечаване на техническо подпомагане по отношение на сигурността на нуклеарните съоръжения в страната, заяви Ройтерс. По негови думи военният спор слага в невиждана заплаха украинските нуклеарни централи и други обекти, в които има радиоактивни материали.

Тази седмица шефът на основаната във Виена организация на Организация на обединените нации ще посети една от украинските атомни електроцентрали, само че не е ясно коя.

„ Трябва да подсигуряваме, че те ще продължат да работят изцяло безвредно и да понижим риска от случай. Не можем да си позволим да губим повече време ", безапелационен е Гроси.

Украйна има четири настоящи АЕЦ с общо 15 реактора. В страната се намира и неработещата АЕЦ „ Чернобил “, в която през 1986 година стана най-тежката нуклеарна повреда в историята. Руските сили към този момент поеха надзор над „ Чернобил “ и над Запорожката АЕЦ, която е най-голямата настояща нуклеарна централа в Украйна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР