Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел

...
Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел
Коментари Харесай

Ръководителят на МААЕ и Путин обсъдиха положението със сигурността в Запорожката АЕЦ

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси беседва през днешния ден с съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През за обстановката със сигурността в окупираната от Русия Запорожка атомна електроцентрала в Украйна, съобщи ДПА.

В онлайн платформата " Екс " Гроси заяви, че на среща в черноморския град Сочи двамата са разискали и " други световни провокации в региона на неразпространението " (на нуклеарно оръжие - бел. ред.).

Ръководителят на МААЕ означи, че имал " значим продан на отзиви с президента на Руската федерация Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През в Сочи ".

На Русия се гледа като на страна, която би могла да упражни дипломатическо въздействие върху Иран и неговата разширяваща се нуклеарна стратегия. Според съветската информационна организация Интерфакс Путин е подчертал върху желанието на Русия да си сътрудничи с МААЕ.

Нито Гроси, нито Кремъл разясниха други детайлности от срещата, отбелязва ДПА.

По-рано шефът на МААЕ сподели, че желае да дискутира опасенията за сигурността, свързани с допустимо рестартиране на изведените понастоящем от употреба реактори в Запорожиката централа.

Той обърна внимание и на незадоволителното спешно електрозахранване на охладителните системи на централата. По-рано през седмицата Гроси сподели, че Запорожската АЕЦ, най-голямата в Европа, в този момент разчита на един-единствен електропровод за зареждане на охладителните системи.

По негово мнение ситуацията на електроцентралата би трябвало да се преглежда като извънредно рисковано заради близостта й до фронта и продължаващите наоколо боеве. 

Постоянният представител на Русия в интернационалните организации във Виена Михаил Улянов дефинира визитата на Гроси в Русия като потребно и сполучливо. В диалозите в Сочи е взел участие и ръководителят на съветската държавна корпорация за атомна сила " Росатом " Алексей Лихачов, показва ТАСС.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР