Генералният директор на компанията заяви пред медиите, че през 2017

...
Генералният директор на компанията заяви пред медиите, че през 2017
Коментари Харесай

Facebook се е опитвал да закупи шпионския софтуер Pegasus, за да следи Apple потребителите

Генералният шеф на компанията съобщи пред медиите, че през 2017 година Фейсбук е желал да закупи техния шпионски програмен продукт, с цел да може да следи потребителите на iOS.

Да си напомним, че предходната година Фейсбук заведе правосъдно дело против NSO Group за следене на потребителите на WhatsApp. Генералният шеф на компанията създала този шпионски програмен продукт Шалев Хулио твърди, че през 2017 година двама високопоставени представители на Фейсбук са му предложили да закупят правата за потреблението на някои благоприятни условия на Pegasus. В правосъдните документи се вижда, че обществената мрежа е нямала интерес към хакерските принадлежности за отдалечено навлизане в смарт телефоните. Хората на Фейсбук са се интересували до каква степен дейно може да бъде следена интензивността на потребителите . Всичко това е планувано да бъде осъществено в границите на профилирания план Onavo.

Специализираният програмен продукт Onavo Protect Фейсбук е бил поръчан в качеството на VPN услуга. Тази онлайн услуга е щяла да бъде употребена, с цел да може да се следи, кои приложения употребяват потребителите в своите мобилни устройства.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР