Генералният директор на БТА Максим Минчев награди победителя от 25-тия

...
Генералният директор на БТА Максим Минчев награди победителя от 25-тия
Коментари Харесай

Великденският детски фестивал в Босилеград събра най-младите ни сънародници от региона

Генералният шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев награди спечелилия от 25-тия Международен детски Великденски фестивал, който се организира в Босилеград, Западните околности.

Във фестивала тази година вземат участие 670 деца от Сърбия, България, Македония, Румъния, Молдова, Унгария, Албания, Гърция и други страни. Победител - с най-здраво яйце - стана Милан Цветков, на 12 години, от босилеградското с. Гложе.

Фестивалните дни тази година се организират от 2 до 10 април. Организатор на събитието е Александър Димитров - ръководител на локалното съдружие " ГЛАС " и представител на Българска телеграфна агенция в Босилеград, в първият пресклуб на Българска телеграфна агенция отвън България.

Максим Минчев поздрави гостите и участници в празника с Великденските празници. Той връчи премиите на спечелилия в Международния фестивал и се обърна към останалите, които не се класираха:

" Тепърва ви чакат успехите, тъй като който е стъпил на тази сцена, към този момент е победител ".

Генералният шеф на Българска телеграфна агенция, който от години е другар на Босилеград сподели още, че от години не е изпитвал по-голямо наслаждение и наслада от този празник.

Във фестивалните дни децата имат опция да поддържат връзка, разменят опит, да се състезават, да вземат участие в културните стратегии.
Награди през днешния ден бяха връчени и за най-оригинално и най-добре боядисано яйце - получиха ги дечица от Кюстендил и от Сурдулица.

Наградите връчи ръководителят на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев. Той подари и на уредника на празника Александър Димитров почетния плакет на Агенцията, и икона на светите братя Кирил и Методи - настойници на Европа - с пожеланието те да припомнят, че единствено със словото може да вървим напред.

В огромното " надчукване " в Босилеград вземат участие единствено общоприети яйца от кокошка, които не са заздравявани в допълнение, планува регламента на състезанието. Победителят най-после счупи своето яйце пред публиката, с цел да потвърди, че яйцето е същинско.
Програмата на фестивала включва изложения, концерти и обичайната екскурзия за участниците във фестивала до Рилския манастир. За първи път ще се състоя и пленер на художници от България и Сърбия. В него се включи даже участничка от бежанския лагер в Босилеград. По време на празничните дни се състояха представления на театри от София и Будапеща, и театър на отбор " Българе ". В празничния концерт пя и българската участничка от Детската Евровизия Лидия Ганева. Партньори на 25-то издание на фестивала с изключение на Българска телеграфна агенция са столична община и община Кюстендил.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР