Генералният директор на БНТ Константин Каменаров може да се раздели

...
Генералният директор на БНТ Константин Каменаров може да се раздели
Коментари Харесай

Шефът на БНТ заплашен да загуби поста си

Генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров може да се раздели прибързано с поста си, в случай че идната инстанция - Софийският градски съд, удостовери осъждането му за шофиране след приложимост на алкохол. Присъда "лишаване от независимост " за съзнателно закононарушение е едно от основанията по закон за преустановяване мандата на шефа на публичната телевизия, като официално решението се взема от Съвета за електронни медии. Няма значение дали наказването е дейно или условно, напомня "Сега ". Според Наказателно-процесуален кодекс, когато втората инстанция удостовери решението на първата, присъдата влиза в действие.

Каменаров апелира условната си присъда от една година и 3 месеца, която става известна в този момент. Софийският градски съд ще заседава по делото на 11 май. На 2 ноември 2017 година арбитър Марина Манолова от Софийския областен съд е признала обвинения за отговорен, че на 23 юни 2016 година към 3.50 ч е управлявал колата си с централизация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда. Резултатът от 1.6 промила е открит с кръвна проба, откакто Каменаров е спрян за инспекция и тестван с дрегер. Той е наказан да заплати и 600 лева санкция, както и да остане без брошура година и половина. Като дефинира наказването, съдът взема поради и предходните му шофьорски нарушавания.

В претекстовете на районния съд се цитират обясненията на Каменаров. Той твърди, че във въпросната вечер се прибрал към 23 ч и изпил едно уиски, с цел да се отпусне. После за стимулиране на метаболизма и загуба на телесно тегло взел и билката "златен корен ", която разтварял в чист етилов алкохол - медицински алкохол. Тази вечер изпил двойна доза от разтвора - най-малко 100 грама. Около 2.00 ч Каменаров получил позвъняване от брачната половинка си, която по това време била на празненство. Тя му споделила, че не се усеща добре, и го помолила да я прибере. Той бил спрян за инспекция, откакто взел жена си. Каменаров пледира, че е почтен, и желае да бъде оневинен. Основният му мотив е, че няма по какъв начин от едно уиски да се стигне до 1.6 промила, а резултатът бил подобен поради билката.

"Деянието е осъществено с директен предумисъл, като подсъдимият е съзнавал общественоопасния му темперамент, предвиждал е настъпването на неговите общественоопасни последствия - че ръководи МПС под въздействието на алкохол с централизация над 1.2 промила, и е желал настъпването на тези последствия, като съзнателно е почнал да ръководи моторното транспортно средство без значение от използвания от него алкохол ", написа в решението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР