Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков заяви на изслушване на

...
Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков заяви на изслушване на
Коментари Харесай

БОТЕВ НА ГЕНЧЕВ: Кошлуков смята филма за слаб, но БНТ го е финансирала със 100 хиляди лева

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков съобщи на чуване на депутатите от парламентарната Комисия по културата и медиите, че филмът " Ботев " на режисьора Максим Генчев, който провокира остри реакции след излъчването му по Българска национална телевизия преди дни, " има известни дефекти, само че не може всеки филм да е шедьовър ":

" Да, качеството на този филм е едва, има редица дефекти, изцяло съм склонен с вас. Но няма по какъв начин да произвеждаме шедьоври единствено. За страдание, някой път не съумяват, по този начин е ", разяснява шефът на Българска национална телевизия.

" Вие смятате ли, че би трябвало Българска национална телевизия да финансира с парите на данъкоплатците филми, които уронват престижа на страната ни и даже включват името на Ботев, попита водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Утре внасяме в Народното събрание план за решение, с което Сметната палата да направи одит за парите на Българска национална телевизия за 2021 година, както и сезираме Съвет за електронни медии за спор на ползи, както и за други нарушавания. Най-сетне Българска национална телевизия да се трансформира в национална телевизия, която да пази националните ползи ", уточни още тя.

" След като бъде утвърдена дадена продукция, към този момент по-късно на кастинги излиза наяве кой каква роля ще играе. Няма по какъв начин да одобрим някой по някаква линия. Парите, които даваме, са 100 000 лева почти за този филм. Този филм, в който ще взе участие дъщерята на президента, той следва и няма нищо общо с Ботев. Филмът за Ботев е слаб, да склонен съм, само че в случай че не го излъчим, тогава Сметната палата ще пристигна да ни санкции, тъй като това ще бъде занемареност - ние имаме нещо и не го употребяваме ", отговори Кошлуков.

" Достатъчни са да се гледат единствено 30 минути от кино лентата за Ботев, с цел да се види ниската продукция.... Ние можем да кажем дали кино лентата е добър или неприятен от персонално качество....Ние ще подкрепим сметната палата да ревизира Българска национална телевизия, тъй като е добре там да се излъчват качествени филми ", сподели от своя страна Тома Биков от ГЕРБ.

" Филмът не съм го гледал, само че този, който влага във кино лентата не знае кои са тъкмо актьорите....В България е имало доста положителни филми, само че има и такива, които не са дотолкоз положителни, и такива ще продължа да има. Ние ще подкрепим предлагането на Българска социалистическа партия да има одит на парите на Българска национална телевизия, тъй като това е национална институция с милиони средства, тъй че е добре да се види по какъв начин се харчат. Извън това, не трябва нашите сенки да падат върху нашите деца, всеки един от нас има семейство ", безапелационен беше Костадин Костадинов от " Възраждане ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР