Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков внася в парламента искане

...
Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков внася в парламента искане
Коментари Харесай

Шефът на БНТ иска премахване на платените интервюта в БНТ

Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков внася в Народното събрание искане за унищожаване на платените изявленията. " Надявам се, че към този момент всички партии видяха пагубните последствия от поправката, която одобриха в ИК и с която ни задължиха да вършим тази подигравка на предизборни дебати. С сътрудниците взехме решение да внесем до Народното събрание нашите оферти за премахването ѝ още веднъж. Категорични сме, че и платените изявленията би трябвало да бъдат отстранени като формат ", написа той в профила си във Facebook, представен от " Епицентър ".

Кошлуков напомни, че в акция подобен е законът – в Българска национална телевизия гостува, който партиите посочат

Повод е абсурдът в Панорама от 10 март, когато Боян Расате заплаши народен представител от " Левицата " с плесници.

Кошлуков изясни, че е разговарял с ООСЕ и ще се търси поддръжката на Европейския съвет за радио и телевизия.

" Нищо демократично няма в това, да се дава ефир за откровени безумия и език на омразата. Така само отблъскваме хората и понижаваме изборната интензивност, което не оказва помощ на демокрацията. Вярвам, че бъдещите ни народни представители този път ще ни извърнат внимание ".

Още на 11 март Кошлуков напомни, че съгласно последните промени в Изборния кодекс, в Българска национална телевизия са длъжни да дават еднообразно време на всички партии. Това е, съгласно член 189-ти, алинея трета в закона. А редът на участията се дефинира с чоп от ЦИК.

Още тогава Емил Кошлуков разяснява: " Така че работим с материали на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива би трябвало да демонстрираме. Или както обича да споделя Остап Ибрахимович в сходни обстановки, тук несъмнено не е Рио де Жанейро. Благодаря на сътрудниците за търпението им, откровено се надявам, че в идващото национално заседание ще ни чуят към този момент и ще трансформират тази недомислена корекция. Предизборната акция в медиите не трябва да поврежда психологичното здраве на нацията. Извинявам се на засегнатите ни фенове, на Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева особено ".

На 10 март грозни подиуми белязаха предизборния спор в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия. Водещият Бойко Василев не съумя да озапти представителите на Български народен съюз - НД Боян Расате и Венцислав Ангелов от Народна партия " Истината и единствено истината ".

Ситуацията излезе отвън надзор, когато Расате уточни, че част от отговорните за това българите да сме зле сега, стояли в студиото. " Превърнаха българина в плебей в личната си страна. Трябва да изкореним злото от корен. Представителите на номенклатурата от Българска комунистическа партия, които заграбиха предприятията от хората и се облагодетелстваха, би трябвало да бъдат осъдени ", стартира той.

Д-р Румен Петков от " Левицата " изпусна репликата: " В студиото стана много радостно ", припомнят от обстоятелства.бг.

Тези думи взривиха атмосферата. Последва залп от закани от страна на Боян Расате: " На вас може да ви е радостно, само че вие пропиляхте живота на нашите родители, на нашите деца и внуци. Освен да станем и да ви бием по един пестник, с цел да не ви е толкоз радостно, друго не ни остава ", сподели той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР