Генералният директор на БНР Милен Митев защити радиоводещия Петър Волгин

...
Генералният директор на БНР Милен Митев защити радиоводещия Петър Волгин
Коментари Харесай

Директорът на БНР: Предаването на Волгин има място в програмата и в обществения живот

Генералният шеф на БНР Милен Митев отбрани радиоводещия Петър Волгин пред Съвета за електронни медии и съобщи, че няма осъществени правови нарушавания в предаването " Политически НЕкоректно ".

Това се случи на съвещание на Съвета за електронни медии (СЕМ) през днешния ден, на което управителният съвет на БНР даде доклад за активността си в интервала ноември 2022 г.-април 2023 година

Миналата седмица, по време на съвещание на парламентарната комисия по просвета и медии, членът на Съвет за електронни медии Пролет Велкова съобщи, че съгласно управлението на БНР " предаването на Волгин е смущаващо, само че Съвет за електронни медии няма лост да реагира ".

Днес обаче генералният шеф на БНР Милен Митев съобщи, че позицията на управлението е, че " Политически НЕкоректно " има мястото си в програмата на БНР, както и в публичния живот ":

" Фактът, че генерира такава полемика, демонстрира, че сме прави. Отчитаме всяко едно мнение, което доближава до нас - в това число жители и слушатели. Нямаме умозаключение за осъществено правово нарушаване в това предаване. "

Симона Велева от Съвет за електронни медии означи, че в последния си мониторингов отчет съветът е открил, че в предаването на Волгин има агитация и че е значимо да се знае каква е позицията на управлението по въпроса и дали се взимат ограничения.

Председателят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова сподели, че така наречен демократични общества боледуват от свои проблеми. Момчилова не намира причина предаването на Петър Волгин да бъде преформатирано. По думите ѝ ролята на публичната медия е да отразява настройките на обществото.

Пролет Велкова на собствен ред уточни, че политическият плурализъм в предаването " Политически НЕкоректно " не се съблюдава и че БНР е длъжно да отрази рекомендацията на Съвет за електронни медии за спазването му.

Габриела Наплатанова от Съвет за електронни медии пък уточни, че медийният регулатор няма право да се меси в публицистична политика на медиите.

Дъждобрани, визитки, писалки

Симона Велева попита Митев за няколко любопитни детайла от публичните поръчки, които БНР е предписание. Те уточни, че се готви поръчка за фризбита за общо 6600 лева, дъждобрани за 25 000 лева, екокубчета за 20 000 лв., както и визитки за 260 000 лв.. За плажни топки са планувани към 3500 лв., а за 5000 броя писалки - до 50 000 лева Стана ясно, че те ще бъдат брандирани и употребявани с рекламна цел. Митев отговори, че индикативните цени от компании са недобросъвестно подадени и че той е инструктирал комерсиалния шеф да изиска други параметри на публичната поръчка. Генералният шеф на БНР акцентира, че такава поръчка не е направена и че от радиото ще упорстват за друга цена. " Нито имаме такива потребности, нито такива средства ", съобщи той.

Митев изясни, че в тези клаузи се залагат повече количества с концепцията те да се купят, ако радиото има средства. " Естествено, в случай че нямаме пари за заплати, няма да купим фризби ", сподели той и добави, че в БНР са били потресени от индикативните цени.

По думите му явно има компании, които фактически подават повишени цени, с цел да манипулират поръчката.

Инфо: OFFNews.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР