Генералният директор на БНР Милен Митев защити днес пред Съвета

...
Генералният директор на БНР Милен Митев защити днес пред Съвета
Коментари Харесай

Волгин поиска да разкаже на СЕМ за интервюто с Митрофанова, регулаторът отказа

Генералният шеф на БНР Милен Митев отбрани през днешния ден пред Съвета за електронни медии (СЕМ) решението да не бъде излъчено изявлението на Петър Волгин с съветския дипломат Елеонора Митрофанова.

Мотивите са били, че то не дава отговор на вътрешно публицистичните стандарти, които не позволяват по мощно дискусионни тематики да се дава превес на едната страна.

Генералният шеф Милен Митев акцентира, че изявлението е спряно не поради интервюирания или интервюиращия, а поради съответното му звучене и оформление, което е преценено, че може да подведе аудиторията. Той бе безапелационен, че това не значи, че не може да се интервюира съветският дипломат по принцип.

В същото време стана ясно, че през днешния ден журналистът Петър Волгин е изискал Съвет за електронни медии да го изслуша по отношение на проблема със спряното изявление, като е изпратил писмо до медийния регулатор. Волгин упорства да осведоми съвета какво се случва в БНР. Съвет за електронни медии обаче отхвърли да направи това, като членове на съвета настояха да не се трансформира авансово заложеният формат на днешната среща. На нея регулаторът изслуша генералният шеф.

Председателят на съвета Соня Момчилова назова свалянето на изявлението невиждана цензура. Тя обаче акцентира, че приветства отнасянето на решението към програмния съвет. Габриела Наплатанова, член на Съвет за електронни медии, сподели, че съветът не може да е съдия за такова публицистично решение, тъй като радиото има механизми само` да взема публицистичните си решения. По думите на Наплатанова на днешната среща Съвет за електронни медии желае да обясни събитията. Тя предложи да бъде поканен на чуване и ръководителят на програмния съвет на радиото.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР